Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Nitro

5404 прочита 21.10.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

Nitro претендира да е най-добрата британска фирма за мотоциклетни шлемове. Информацията за компанията, обаче, въобще не е много. Историята на Nitro е истинска загадка, затова преминаваме направо на каските.

Предпочитан материал за направа на корпуса тук са поликарбонатните смеси, чието точно съдържание остава фирмена тайна. Повечето модели на британския производител покриват изискванията по стандартите за сигурност ACU Gold  и ЕСЕ 22.05. Това е особено добър атестат. Дизайнът на шлемовете е съвременен, характерен с големи въздухопроводи на вентилационната система и някои революционни иновации. Една от последните разработки на компанията, в сътрудничество с Bell, например, е високотехнологичната комуникационна система Nitro Speaker. Тя позволява да поддържате постоянен контакт с оборудваните от Nitro ваши спътници, ако пътувате в група. Други активи за марката са интересните графики и големият набор от възможни цветови схеми за каските, които я представляват. Теглото им пък е друг от главните плюсове, като при шлемовете размер XL Nitro държи записа в статистическите справочници с най-ниска стойност.

Продукцията на британците попада в долните граници на средния ценови диапазон, което ги прави неимоверно конкурентноспособни на българския пазар, където марката Nitro отбелязва засилващо се присъствие през последните година-две. Други елементи от защитната мотоциклетна екипировка с марка Nitro също се срещат на нашия пазар. Специално шлемовете на този производител се сглобяват в Китай, което не трябва да изненадва никой в днешната глобализирана икономическа действителност.

NS-FP Alien

NS-FP Alien

Факти за Nitro

Характеристики
материали
 » фибростъкло
-
 » кевлар
-
 » поликарбонати +
 » термопластична смола
-
 » въглеродни нишки
-
 » други смеси
-
стандарти
 » DOT
-
 » ECE
+
 » Snell
-
 » други
±
детайли
 » разпространение у нас
+
 » цена

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

N1620VN

N1620VN

N770VX Samurai

N770VX Samurai

F346

F346

MX417

MX417

MX422

MX422

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio