Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Шиния Накано прекратява професионалната си състезателна кариера.

1747 прочита 01.11.2009 0Коментара Добави коментар fasterandfaster.net

Японският мотоциклетен пилот обяви, че слага край на професионалната си състезателна кариера. Тридесет и две годишният Накано последно кара за отбора на Aprilia в World Superbike шампионата, а преди това последователно участва във всички класове на MotoGP, където пилотираше Yamaha, Honda и Kawasaki. Той обоснова решението си с лекуването на тежките контузии, които претърпя в последно време - счупена ключица и навехнат врат.

Шиния Накано кара професионално цели 13 години, а в 11 от тях участваше в най-престижните световни шампионати. След като самият състезател заяви, че не се чувства в състояние да устои на конкуренцията, неговото ново амплоа може да е развитието на дадена машина като тестов пилот. В тази роля огромният му опит би бил от най-голяма полза за мотоциклетния спорт.

Успех на Шиния Накано и благодарим за всеотдайността, с която ни доставяше радост през годините.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio