Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Simpson

4040 прочита 18.11.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

 

Става дума за една чисто американска компания, която води своето начало от 50-те години на миналия век. Simpson разполагат с няколко главни офиса, разпръснати в различните крайща на Щатите. Обяснимо центърът на отдела им за мотоциклетна екипировка се намира в Калифорния, където са също и щаб-квартирите на почти всички конкурентни американски производители.

Мотоциклетните шлемове с марка Simpson се отличават с качествена изработка, висока степен на сигурност и характерен уникален дизайн. Сигурноста е обезпечена от сертификати по стандартите DOT и Snell за повечето модели в каталога на компанията, докато качеството на продукцията се гарантира от факта, че фирмата не е изнесла производството си зад граница. Колкото до уникалността на дизайна - той действително е такъв, което не означава задължително, че е красив. Общо взето той или ще ви хареса, или ще ви отблъсне, средно положение няма, като това се отнася предимно за моделите на компанията от цял тип с улично предназначение. Това е важно пояснение, тъй като американците предлагат и шлемове с открито лице, тип круизър и пак цели, но в мотокрос изпълнение, чийто дизайн повече се доближава до общоприетия в бранша и няма да предизвика подобни смесени чувства. Цветовите схеми, които Simpson предлагат на своите клиенти, не са достатъчно разнородни за калибъра на тази компания. Същата е ситуацията и с графичното оформление на цялата продуктова гама. Компенсацията за тези пропуски идва от многофункционалния интериор на шлемовете и някои високотехнологични приложения, като например сложните композитни материали, използвани за направата на корпуса. Радиаторната вентилационна система също е като подпис на американската марка.

Цената на тези каски варира от горния праг на средния ценови диапазон до пределните висини на скъпото. Това своевременно поражда въпроса дали Simpson са също толкова добри, колкото едроразрядните японски и европейски производители. Не се разпространяват на българския пазар.

Bandit

Bandit

Факти за Simpson

Характеристики
материали
 » фибростъкло
+
 » кевлар
-
 » поликарбонати -
 » термопластична смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » други смеси
+
стандарти
 » DOT
+
 » ECE
-
 » Snell
+
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
-
 » цена

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

Speedway RX Drag

Speedway RX Drag

Street Bandit

Street Bandit

X Bandit

X Bandit

Pit Warrior

Pit Warrior

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio