Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Нова визия за мотоциклетните спирачки – Brakko - комбинирана колесна спирачна система.

1636 прочита 04.12.2009 0Коментара Добави коментар thekneeslider.com

Представяме ви едно ново виждане за реализацията на спирачната система при мотоциклетите. Това е Brakko - комбинирана колесна спирачна система. Но какво представлява тя всъщност?

При системата Brakko спирачният диск с широк диаметър е центриран вътре в предното колело и по този начин спирачната сила се разпределя по централната ос на колелото, много близо до ръба на джантата, вместо да се предава от главината и спиците навън към джантата, както е при конвенционалната спирачна система. Освен това новата диспозиция с приютени в колелото спирачни диск и апарат, предлага по-авангарден и уникален цялостен вид. Според производителите са възможни и различни конфигурации на системата - с два или повече спирачни апарата, както има разнообразие в тяхното възможно разположение. Към другите особености на Brakko се причислява спирачната течност, която идва от главината и крайщата на кормилната вилка, които се махат заедно с колелото.

Комбинираната колесна спирачна система Brakko се предвижда да бъде приложима във всички типове мотоциклети с шосейно предназначение.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio