Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Nau

3291 прочита 15.12.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
 
Nau е португалски производител на мотоциклетни шлемове. Още от основаването на Nau през 1993 г. във фирмата търсят как перфектно да съчетаят безопасността, комфорта и дизайна в своите шлемове. За 16-годишното си съществуване компанията вече успява да предложи на клиентите си широка гама от мотоциклетни каски - оф-роуд тип, с вдигащ се подбрадник (flip-up), с отворено лице (open face) и цели (full face). Днес марката Nau е синоним на високо качество и прилагане на иновативни решения. Освен това иберийците гордо заявяват, че тяхната продукция е 100% португалска и че за направата на шлемовете им се използват най-разнообразни материали: трислойно фибростъкло, термопластмаса с инжектирана смола, кевлар и въглеродни нишки, комбиниращи висока удароустойчивост и леко тегло. По тегло шлемовете Nau заемат едно от челните места, изпреварвайки марки като Airoh, HJC, Marushin и др., но не като неизменно правило. Дизайнът им също е много приятен, а към цветовото разнообразие не може да има забележки. Графиките не предлагат нищо невиждано досега, но отговарят на цялостното качествено изпълнение. Цената, която трябва да заплатите за това, е едва средна. Получавате и шлем, сертифициран по ЕСЕ 22.05 стандарта за безопасност.
 
За жалост, качествените продукти на Nau не са познати на широката аудитория в България и сме попадали само на няколоко модела от оф-роуд серията шлемове на португалския производител.

N42 Streetfighter

N42 Streetfighter

Факти за Nau

Характеристики
материали
 » фибростъкло
+
 » кевлар
+
 » поликарбонати -
 » термопластична смола
+
 » въглеродни нишки
+
 » термопластмаса
+
стандарти
 » DOT
-
 » ECE
+
 » Snell
-
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
±
 » цена

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

N20 Poison

N20 Poison

Jet N350 Triplex

Jet N350 Triplex

N500 Imago

N500 Imago

N45 Gargoyle

N45 Gargoyle

N60 Eve of Destruction

N60 Eve of Destruction

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio