Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Ретрорефлективна боя повишава безопасността при мотоциклетните шлемове.

1602 прочита 17.12.2009 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com

Нашият лов за най-авангардните технологии в мотоциклетната безопасност ни доведе до ретрорефлективната боя на шлема Arai Vector. Италианската компания 3M представи лимитирана серия от въпросния модел на Arai, предназначена само за вътрешния пазар, разбирайте Италия, при която е използвана ретрорефлективна боя. Ефектът от тази боя силно наподобява флуоресцентния и увеличава забележимостта в тъмното. Технологията е елементарна, но приложението й досега се ограничаваше от модни съображения. Ретрорефлективното покритие е едва видимо на дневна светлина или дори не оставя никакви следи, а иначе само въображението на графичните дизайнери ни дели от по-атрактивното му приложение в близко бъдеще, т.е. отразяващите светлината графики могат да са доста по-интригуващи от тук показаните пламъци.

Според нас това е много находчиво решение за повишаване нивото на пасивна безопасност. Със сигурност трябва да видим въвеждането на този похват като част от производствения процес на мотоциклетните шлемове въобще или най-малкото на тези от реномираните марки.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio