Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Мотоциклетни обувки и ботуши Gianni Falco

6711 прочита 22.12.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
 
Gianni Falco е италиански производител на обувки и ботуши, ексклузивно предназначени за нуждите на мотоциклетизма. Компанията е базирана в Алтиволе, провинция Тревизо или с други думи регион Венеция - едно от средищата на италианската мотоциклетна индустрия. Оттам произлизат още Aprilia, Alpinestars и Dainese, така че един вид произходът на Gianni Falco сам говори, но и вдига летвата на нашите очаквания много високо.

ESO System технологията на Gianni Falco

ESO System технологията на Gianni...
Безкомпромисен контрол на качеството както и постоянно търсене на нови технологии за подобряване комфорта и сигурността на тяхната продукция са сред основните стълбове на развитие, афиширани от Gianni Falco. Вече 15 години компанията присъства на силно конкурентния пазар за защитна екипировка, успявайки да се съхрани сред големите акули в бранша, благодарение на върховите умения и страст, вложени в дизайна на тяхната продуктова гама. И наистина, стилът на ботушите Gianni Falco е стегнат и изтънчен, като в същото време той се преплита добре с новаторските виждания на своите създатели. Едно такова революционно нововъведение на италианците е технологията ESO System, която представлява интегрирана в корпуса на ботуша/обувката многокомпонентна скелетна структура, следваща движенията на стъпалото. Освен, че допринася за по-добрата сигурност на деликатния глезен ESO System многократно увеличава комфорта. Друг използван способ при ботушите от тази марка е цялата отлята форма на мястото за пръстите на крака. При състезателните модели от каталога на компанията към тази формована носова част на ботушите ще срещнете прикрепени алуминиево-титаниеви протектори, така необходими при агресивно взимане на завои. За удобството на ездача способства и възможността за тристепенно регулиране на закопчаването при високоразредните модели. Самото закопчаване може да е решено по няколко различни начина, но най-често се срещат следните конфигурации: Velcro, цип и Velcro, връзки и Velcro. Има и други вариации според типа на ботуша. Материалите за изработка пък включват както обработена естествена телешка кожа, така и най-различни високотехнологични изкуствени материи. Естествено, не са изключение и предложения с комбинирано приложение на кожа и изкуствени материали. Където е възможно има и богат избор от цветове - преди всичко при кросовите и пистовите състезателни модели. Следваща отличителна черта на обувките и ботушите Gianni Falco е съставът на подметката. Тя осигурява отлично сцепление, а този плюс вече важи за цялата моделна гама на италианците.

Продукцията на Gianni Falco ще откриете в мотомагазин Стрийтмото (вляво 778 AERO)

Продукцията на Gianni Falco ще...
Цената на мотоциклетните обувки и ботуши Gianni Falco е на добро ниво в сравнение с другите италиански производители като Alpinestars, SIDI и т.н. По-малката известност на марката може би прави това възможно, но съдейки по възторжените отзиви, идващи отвъд океана след запознаването на тамошната мотоциклетна маса с качествата на продукцията Gianni Falco, то статуквото може да не се запази такова за дълго. Тези качествени ботуши присъстват и на нашия пазар в лицето на мотомагазин Стрийтмото. Можете да ги намерите на щандовете на същия в Пловдив, ул. „Димчо Дебелянов" 7 или в сайта www.streetmoto.net.
 
 
330 AXIS     |     800 BIKER
 
648 VENUS 2 (дамски)     |     319 RIVAL
 
107 DUST LS     |     111 EXTREME PRO

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio