Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Новобранците в MotoGP през следващата година – отборът FB Corse – официално си осигуриха услугите на Джон Хопкинс.

2597 прочита 27.12.2009 0Коментара Добави коментар asphaltandrubber.com

Отборът, който наследява останалото от планираното доскоро влизане на BMW Motorrad в най-престижната мотоциклетна надпревара, обяви на всеослушание, че Джон Хопкинс ще защитава неговите цветови в Кралския клас. Интересът на италианците към Хопкинс датираше още от месец септември, когато името на американеца се свързваше по-скоро с предполагаемото му бъдещо участие в AMA Pro Racing сериите. Там той щеше да кара за Pat Clark Motorsports. Нещата за Хопъра, обаче, взеха много добър обрат и сега отново ще го наблюдаваме сред най-класните пилоти на планетата.

През ранния януари предстоят тестове в Италия, на които Хопкинс и пилотът на FB Corse в Moto2 класа - Симоне Горцкий - ще изпитат новите си машини. Интересното тук е, че в клас MotoGP FB Corse залагат на трицилиндров двигател на фона на конкуренцията, масово използваща четири и петцилиндрови агрегати, но пък правилникът позволява на трипъла да е с около 7 кг по-лек от останалите. Aprilia преди се провалиха с подобна конфигурация на двигателя и дано FB Corse не последват примера им.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio