Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Представяне

Урал "Вълк"

8353 прочита 01.11.2008 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

«Малко предистория»

УРАЛ - една позабравена марка. Всичко започва през годините на Втората световна война, когато съветските военни виждат потенциала на няколкото пленени немски мотоциклета БМВ R71. Високата издръжливост и теглителната сила на напрактика неразрушимият боксерен двигател, задвижващ тези машини кара братушките да се замислят относно приложението на мотоциклетите с кош в рамките на моторизираната пехота. Така още в разгара на войната и Червената армия е оборудвана с почти идентични копия на по-рано пленените образци. Но поради напредването на немските войски и опасността от бомбардировки над промишлените фабрики, производството на моторите Урал се мести в град Ирбит - източно от планината Урал - където се осъществява и днес. Оттам идва и съвременното име на мотоциклетите - ИМЗ (Ирбитски мотоциклетен завод).

В следвоенните години Урал придобиват голяма популярност в СССР и страните от Варшавския договор. Това не е случайно, защото руските мотоциклети се оказват направо вечни. По-късно, през годините на руския преход от комунизъм към демокрация, заводът в Ирбит е приватизиран и на компанията-собственик й трябва близо десетилетие, за да създаде отново рентабилно производство. На настоящия етап Урал са не само възкръснали, но вече се налагат стабилно на европейския и американския пазар. За това свидетелства австрийското представителство на марката, което координира продажбите в страните от Европейския съюз, а също и гъстата мрежа от по-малки дистрибутори основно във Великобритания и Франция. В САЩ и Канада Урал също са изключително силно представени и дори има редица техни фенклубове, които пък организират специални мототурове само и изключително за собственици.

Има още много да се каже относно историята на тази вълнуваща марка, но следва да се насочим към конкретно разглеждания модел - „Вълк".

«Описание»

„Вълкът" е рожба на необичайния съюз между завода на Урал и култовия руски мотоциклетен клуб „Нощни вълци". Идеята е била от сътрудничеството на руските инженери и рокери да се създаде мотоциклет, който да е максимално елементарен, да напомня на американските чопъри, същевременно да е различен от тях и най-важното - да подлежи на лесна персонализация. Именно това е фокусът при Урал „Вълк" - използвайки въображението си да превърнете мотора в един вид изявление на вашата личност. Според производителите няма граници на това, което можете да направите с „Вълка". Естествено, както при всички модели на Урал, и тук става дума за боксерен двигател, в случая с капацитет 749 см3.

 

Душата на мотора е неговия двигател...

Душата на мотора е...

Двигателят на руския чопър е бавнооборотен, с мощност 45 к.с. и въздушно охлаждане, проектиран така, че да преведе мотоциклета и неговия ездач през Сибир или Сахара с еднаква доза стил. По оценка на собственици плавната работа на 750-кубиковия агрегат се доближава до равномерността на най-съвременните японски разработки.

Карбураторите на „вълчата душа" са прецизно балансирани и електронно тествани, за да се избегне всяка възможност за прегряване. Трябва да добавим към това, че 2007 година донесе на мотоциклетите Урал много фабрични подобрения, като нови лагери и зъбни колела от немската фирма Herzog.

Taбл.1 Детайли ( на снимката Урал "Вълк")

Модел Урал „Вълк”
Размери 2530 х 850 х 1300 mm
Височина на седалката 670 mm
Клиренс 150 mm
Сухо тегло 250 кg
Препор. макс скорост 130 кm/h
Двигател OHV с възд. охлаждане, боксерен, четиритактов
Капацитет 749 сс
Мощност 40 к.с. при 5600 RPM
Карбуратор Двоен Keihin L 22 AA
Съединител Сух с двоен диск
Въртящ момент 52 N/m при 4000 RPM
Запалване Електрическо и кик-стартер
Скоростна кутия 4-степенна
Резервоар (капацитет) 21 литра
Спирачки (предни) Brembo - дискови
Спирачки (задни) Brembo - дискови
Предно окачване Paioli телескопични вилки
Задно окачване Хидрав. пружинни амортисьори
Колела Хромирани стоманени спици и алуминиеви главини; Отпред – 18”; Отзад – 16”
Цветова гама Черно
Цена Около 11 000 лв.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio