Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Zeus

4045 прочита 09.01.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

 

Zeus е марка тайвански мотоциклетни шлемове, притежавана от основаната през 1988 година Gao Jin Industrial Company. Началото на компанията е поставено в момента, когато била осъзната нарастващата нужда от качествени шлемове за тайванския пазар. Оттам нататък съществуването на Gao Jin Industrial Company е свързано единствено с производството на мотоциклетни шлемове.

Първоначално Zeus се лансират само в Тайван, където двуколесните, във всичките им разновидности, са основно средство за предвижване. Сравнително малките разстояния на острова и неговото разположение в субтропичния климатичен пояс обуславят това. Горещият и влажен климат е определящ и за характеристиките на каските от тази марка. При тях вентилацията и вътрешния комфорт са развити до нови висини, превръщайки се в едно от най-търсените им качества. Не остава на по-заден план и нивото на сигурност при Zeus. Цялата продукция на тайванците е сертифицирана по ECE 22.05, DOT и/или Snell M2005 (за някои модели) стандартите, което е разбираемо с оглед амбициите на производителя зад граница, а такива се афишират през последните години. Натрупаният над 20-годишен опит в бранша окуражава азиатците да посегнат към пая на големите играчи на силните пазари, каквито са Европа, Северна Америка и Индия. Тези три дестинации са водещи за износа на Zeus и там бързо се сформира многобройна клиентска маса. Разбира се, цената е водещ фактор за експанзията на марката. Нейните шлемове се сглобяват от начало до край все в една и съща фабрика - обработване на суровините, формоване, боядисване и сглобяване. Дори EPS-пълнежът се произвежда на място. По този начин се спестява много от себестойността на крайния продукт, а нас това ни интересува. Ето как се обяснява ниската цена на защитната екипировка от този производител. Все пак не очаквайте и най-безупречното качество срещу тези пари. При всички положения обаче, съдейки по многото отзиви на доволни потребители, то е повече от добро.

Вече стана дума за отличната вентилационна система при каските Zeus. Към другите технически характеристики се отнасят също така лекият корпус - най-често направен от термопластмаса или други сплави, основаващи се на нея, както вадещата се подплата на интериора, задължителният устойчив на надраскване визьор и ниското ниво на шум. Последното се дължи до известна степен на аеродинамичното скулптуриране, което се прилага в екстериора на корпусите. Дизайнът е приятен и модерен, даващ вид на каски от по-висок ценови разред. Въобще Zeus са много силен претендент за властелини в класа на бюджетните мотоциклетни шлемове и може скоро да станем свидетели на тяхното коронясване. За наш късмет Zeus присъстват на българския пазар, при това все по-осезаемо.

ZS-1100C

ZS-1100C

Факти за Zeus

Характеристики
материали
 » фибростъкло
-
 » кевлар
-
 » поликарбонати -
 » термопластична смола
-
 » въглеродни нишки
-
 » термопластмаса
+
стандарти
 » DOT
+
 » ECE
+
 » Snell
±
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
+
 » цена
<

 

Детайли

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

ZS-2000A

ZS-2000A

ZS-805

ZS-805

ZS-3000A

ZS-3000A

ZS-508B

ZS-508B

ZS-210B

ZS-210B

ZS-608

ZS-608

ZS-901

ZS-901

ZS-906D

ZS-906D

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio