Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Ducati Desmosedici GP10 беше представен, този път официално.

1813 прочита 18.01.2010 0Коментара Добави коментар asphaltandrubber.com

Около две седмици след дебюта на ексклузивния състезателен мотоциклет в електронното пространство, състоял се не без дейното съдействие на Ники Хейдън, Ducati Desmosedici GP10 беше официално показан пред публика. Това се случи в рамките на ежегодната съвместна пресконференция на Ducati и Ferrari, традиционно провеждаща се през месец януари. 

Ducati Desmosedici GP10 е конструиран от считания за гуру в средите на Формула 1 Алън Дженкинс. Външно той много прилича на предшественика си, но всъщност GP10 е по-тесен и по-аеродинамичен. Действително подобрения има по целия мотоциклет: изцяло преразгледана е задната половина на машината; подобрено е охлаждането на вездесъщия четирицилиндров V-образен двигател; агрегатът е програмиран да работи в загадъчния нов режим "big-bang"; усъвършенствано е шасито с цел оптимално разпределение на двигателната мощ; най-радикалната промяна в естетическо отношение виждаме в опашката, към която сега е интегриран по уникален начин ауспухът.

Кейси Стоунър не случайно звучи толкова уверен, оценявайки шансовете си за титлата през предстоящия сезон в MotoGP. Това личи от последните му няколко интервюта и защо не, когато ще бъде на гърба на двуколесен звяр като Ducati Desmosedici GP10.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio