Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Прототипът CR&S Duu

2623 прочита 06.02.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
 
CR&S Duu е концептуален мотоциклет на миланската компания CR&S, който беше представен за първи път на международното мотоциклетно изложението EICMA миналия ноември. В електронното пространство той беше разкрит съвсем малко преди това и сега, след като шумът около Duu затихна, ние ще ви запознаем по-отблизо с него.

Италианският прототип се класифицира като спортен уличен круизър, колкото и нестандартно да звучи това определение на фона на неговия дизайн, а и по принцип. CR&S уцелиха момента за лансирането на Duu и заявяване на претенции към този предполагаем клас на спортните улични круизъри, след като Ducati се отказаха от идеята за Vyper.

Duu, в случая, идва от миланския диалект на италианския език и означава „две". Това обозначава, че задвижващият агрегат на мотоциклета е двуцилиндров, а именуването на модела показва, че именно двигателя S&S X-Wedge е една от най-впечатляващите негови характеристики. Работният му обем възлиза на 1916 куб. см, конфигурацията на цилиндрите е V-образна. Създатели на X-Wedge са американците S&S Cycle. Те го изработват като отражение на своя 50-годишен опит в правенето на двигатели и той въплъщава техния технологичен напредък през годините. X-Wedge е нов образец в стила на американската традиция за големи двуцилиндрови V-образни двигатели, но също спазва последните норми за изгорели газове и ниво на шума в Европа, където се очаква мотоциклетният прототип да влезе в продажба през 2011 година. CR&S Duu съчетава американска мощ с нетипично мускулест, ала все така впечатляващ италиански дизайн. Със сигурност Duu ще намери почитатели, но видът му не буди еднозначни чувства в страничния наблюдател. Странно разположените от двете страни на предната вилка фарове са особено противоречиво решение, но такова, което носи характерното за цялата концепция излъчване. Конструкцията на мотоциклета е модулна, а използваните материали са от най-високо качество. Крайният резултат е здраво шаси с мощен и надежден двигател, докато отвън имаме един грубовато суров облик.
Фокусът на компанията CR&S пада върху произвеждането на мотоциклети по поръчка, а Duu е вторият базов модел, който, според желанието на клиента, може да се персонализира технически и външно почти из основи, без да се засягат функционалността и зададената естетическа форма. Пример за това е възможността да си поръчате Duu с единична или двойна седалка. Този прототип олицетворява сбъднатите желания на зрелия мотоциклетист - той внушава увереност, заради качеството на изработка и скъпите компоненти, приемственост, понеже е една от малкото концептуални разработки, която не бяга от двигателите с вътрешно горене и въпреки предполагаемата цена от 20000 евро в Европа или $30000 в САЩ - предлага голяма стойност срещу тези пари. При CR&S Duu няма пренебрегнати аспекти, всички детайли са педантично изработени и внедрени в машината, която излъчва чиста емоция. Всеки сам трябва да определи каква.  

Детайли

Детайли
 Марка CR&S
 Модел Duu
 Година на проекта
 2009
 Година на влизане в производство
 2011

 Двигател

S&S X-Wedge 1916сс, двуцилиндров V-образен

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio