Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Шоуто American Chopper беше свалено от екран.

2144 прочита 12.02.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Станалото известно по цял свят благодарение на Discovery Channel мотоциклетно шоу стигна до своя логичен край. Решението на The Learning Channel (TLC), по който последно се излъчваше American Chopper, е в следствие от загубата на интерес към шоуто, разпадането на OCC и възникналите съдебните спорове между Пол Старши и Пол Младши за контрол над семейния бизнес.

Преди години A/C беше едно забележително явление, предаване, в което фокусът бяха мотоциклетите и начинът, по който те се правят. Виждахме целия процес, а семейство Тътъл бяха пикантната подправка в сценария към всеки епизод. Първите сезони бяха интересни и аз лично мога да кажа, че неотлъчно следях предаването. То ми беше и вдъхновение да искам да науча повече за мотоциклетите, ошлайфа моето влечение към тях. С времето, обаче, повлияни навярно и от своя голям телевизионен успех, главните герой станаха скучни и дори досадни. Вниманието вече не се концентрираше основно върху моторите. Баща и син не съумяха да излязат от стереотипа на постоянните кавги и противопоставяне помежду си, а това доведе до разпадане на целия екип. Първи OCC напусна Вини, а в последствие и Пол Младши се раздели с баща си. Последните сега водят съдебна борба за контрола над компанията, която в условията на криза се издържаше именно от тлъстите чекове за телевизионни права.

Завършекът на шоуто American Chopper е закономерен, но все пак мнозина, сред които и аз, ще го приемем със смесени чувства - облекчение и съжаление.  

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio