Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Bajaj Auto с намерения да откупи основния пакет акции на KTM.

1609 прочита 14.02.2010 0Коментара Добави коментар fasterandfaster.net

Все по-правдоподобно започват да звучат слуховете, че Bajaj Auto - най-големият индийски производител на мотоциклети - ще купи австрийската компания KTM, от която в момента притежава 30% дял. Пълни детайли около сделката не са известни, но се предполага, че двете страни водят преговори по нейното финализиране. Очаква се Bajaj Auto да придобият най-малко още 21% от акциите на KTM и така веднага да поемат контрола над мотоциклетния производител от Матигхофен, а после на няколко фази да увеличат собствеността си до 90%. Другият възможен сценарии е еднократното закупуване на 60% от акциите.

Ако сделката наистина бъде сключена, това ще означава здрав плацдарм за нахлуването на индийците в Европа. Предвид финансовите затруднения на KTM и острата нужда от свеж капитал, няма да е никак чуден подобен ход на събитията около Оранжевите.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio