Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Мотоциклети VW - дали?

2214 прочита 18.02.2010 0Коментара Добави коментар fasterandfaster.net

Крупният немски автомобилен концерн VW съвсем наскоро се сдоби с 20% от Suzuki и това възобнови слуховете, че се очаква навлизане на марката в двуколесния свят. Мълвата върви с различна сила вече трето десетилетие и особено напоследък. По-осведомените знаят, че в средата на 80-те VW замалко да придобият Ducati, но тогава на пътя им се изпречи Клаудио Кастилиони с неговата Cagiva Group. Не е особено добре пазена тайна и влечението към мотоциклети на основни фигури от висшия мениджмънт на немската компания, което допълнително засилва спекулациите в съответната посока. Сега, след обвързването със Suzuki, VW се надява да влезе по-активно на пазара за малки компактни автомобили, но е и още по-вероятно евентуално залитане в правилната посока, т.е. към производството на мотоциклети.

Показаните тук скици са дело на дългогодишния дизайнер на VW и също страстен почитател на моторите Нилс Пошвата, който доста сполучливо експлоатира слуховете за обвързването на любимата му марка с двуколесните. Все пак VW е име, което и преди е имало взимане-даване с тях. Историята на немския концерн е близко свързана с тази на Auto Union (по-късно Audi), в чийто състав  навремето влизат четири марки, сред които мотоциклетните производители DKW и Wanderer. Последното изтъква лично Пошвата, а ние не бихме имали нищо против слухът да се окаже правдоподобен. Още повече, че VW си партнираха и с KTM по проекта X-Bow, в замяна на което австрийците трябваше да върнат жеста с, да го наречем, мотоциклетно ноу-хау. Все повече следи водят към един и същи извод - мотоциклети VW, дано.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio