Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Календарът за Републиканския Шампионат по Ендуро предвижда шест старта през 2010-та.

2258 прочита 01.03.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net чрез Зорница Буковска

Комисия „Ендуро" към Българската федерация по мотоциклетизъм обяви календара на Републиканския Шампионат по Ендуро за сезон 2010. Шест  състезания очакват пилотите като последния кръг в Шумен е валиден и за Източноевропейския шампионат.

Републиканският Шампионат по Ендуро стартира на 28 март с един от доказаните организатори „Риск" клуб - Габрово. Трасето ще се завърти край зимния курорт Узана, като ранната дата и надморската височина от 1300 м гарантират типична ендуро обстановка.             

Вторият кръг от РШЕ ще се състои на 9 май в Казанлък, където мото клуб „Севтополис" ще създадат сто-процентов екшън, комбинирайки ендуро-състезанието с традиционния мотокрос в село Шейново.

Един от най-живописните кръгове - третият, ще бъде в Добринище, който ще посрещне ендуро феновете сред красивата природа на Пирин.

В разгара на лятото четвърти кръг на РШЕ ще ни пренасе край брега на морето. На 15 август - празника на град Несебър, един от най-сериозните мото клубове - „Несебър мото", ще докаже отново как може състезание от националния шампионат (този път по ендуро) да се превърне във вълнуващо морско приключение с много шоу и публика.

 В петия кръг предизвикателството ще бъде за амбициозните „Екстрийм райдърс" - Търговище , които на 12 септември ще бъдат домакини на състезание по ендуро за първи път.

Tрадицията повелява шампионатът да завърши в Шумен. На 24 октомври там ще бъде последното състезание от РШЕ заедно с българсикя кръг от Източно - Европейския шампионат. Организаторите вече усилено работят за реализирането на планирания истински тридневен мото-фестивал с много екстри, като една от тях е рок концерт в събота вечер, на 23 октомври.

Наскоро Комисия „Ендуро" смени своето ръководство, а заедно с  това настъпиха и изменения в правилника за провеждане на състезанията, който тази година е съобразен с изискванията на Европейския мотоциклетен съюз (UEM). Състезанията се провеждат в два дни, а участниците са разделени на 4 класа - мотоциклети „Експерт", мотоциклети „Хоби", АТВ и „деца".

Календар РШЕ 2010:

28 март - Габрово

9 май - Казанлък

27 юни - Добринище

15 август - Несебър

12 септември - Търговище

24 октомври - Шумен"

 

снимка: forum.offroad-bulgaria.com

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio