Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Honda подготвят нов туристически мотоциклет, базиран на VFR1200.

2442 прочита 03.03.2010 0Коментара Добави коментар fasterandfaster.net

Изцяло нов мотоциклет, който вероятно ще се казва Pan European 1200 или VFR1200T, разработват от Honda. Машината ще използва V4 двигателя на актуалния сега модел VFR1200. От него ще бъдат споделени още шасито, карданната вторична предавка, задният моношарнир, ABS-ът, системата за тракшън контрол и някои други компоненти на окачването. Дизайнът на бъдещия модел, обаче, ще се отличава с подчертано по-туристически ориентирана ергономия. Информацията е, че туристическият мотоциклет ще се възползва от услугите на автоматична CVT (Continuous Variable Transmission) безстепенна скоростна кутия с няколко режима на работа. Също както VFR1200 и базираният на него мотор ще разполага с опцията за деактивация на цилиндрите, позволяваща трансформирането, не буквално, на V4 агрегата в паралелен двуцилиндров според предпочитанията на ездача.

Очаква се Pan European 1200/VFR1200T да види бял свят в началото на 2011 година.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio