Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Футуристичната триколесна концепция RD на Peugeot

3858 прочита 10.03.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
 
Футуристичната триколесна концепция RD олицетворява визията за облика на френската марка Peugeot в световния мегаполис на утрешния ден. Подобно е и заглавието - „Представи си Peugeot в световния мегаполис на бъдещето" - на петия годишен конкурс по дизайн, който производителят традиционно организира. RD пък е победителят в този конкурс за 2008 година. Негов създател е колумбийският студент по индустриален дизайн Карлос Артуро Торес Товар, на 27 години. Проектът му печели измежду 2500 други, впечатлявайки журито със „зеления" си характер, триколесната платформа - комбинация от повратливост на мотоциклет и стабилност на автомобил, панорамният челен прозорец, играещ ролята и на покрив, както и решението за конзолата за управление.
 
 
Всъщност, споменатият конкурс е за автомобили и няма какво да се заблуждаваме - Peugeot RD, така или иначе, е повече концепция отколкото мотоциклет, но пък триколесните предполагат голяма близост до моторите и ние заложихме на това. Все пак RD е едноместен и се афишира, че предлага повратливост на скутер. Загатнатият по-горе „зелен" характер на машината се изразява в изцяло електрическото й задвижване - т.е. освен липсата на вредни изгорели газове няма и звуково замърсяване. Сред другите забележителни черти на триколесното са дигитален дисплей, проектиран директно върху челния стъклен панел, липсата на врати - още едно сходство с моторите - и колелата без главини.
 

Peugeot RD дебютира пред публика миналата година

Peugeot RD дебютира пред...
Този прототип на Peugeot беше представен пред публика в рамките на изложението Auto Shanghai, в Китай, преди година. Показаният тогава експонат е бил в размер 1:1, но изцяло изработен от глина. Направата му е отнела около шест месеца, а дали има реален шанс проектът да се придвижи още по-близо от това до реално производство - не се знае. По-скоро не. Младият колумбийски дизайнер Карлос Товар, обаче, е прибрал награда от $10 000 и конзола за видеоигри Xbox 360. Талантът трябва да се насърчава.

Детайли

Детайли
 Марка Peugeot
 Модел RD
 Година на проекта
 2008
 Година на влизане в производство
 -

 Двигател

Електродвигател


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio