Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Premier

3350 прочита 13.03.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

Premier е една много интересна компания-производител на мотоциклетни шлемове. Основана е през 1961 г. в малкото калифорнийско градче Уестминстър, САЩ, но действителното производство, както и самото юридическо лице се преместват в Италия през 1987 г. Новата компания Premier рестартира своята работа с решителност и голяма доза новаторски дух. Продукцията на марката бива подлагана на редица продължителни промени, които я извеждат до заеманите от нея водещи позиции. Premier се наместват между водещите производители на качествени мотоциклетни шлемове. За този успех допринася, разбира се, страстта към мотоциклетите. Заедно с това мъдро се инвестира в човешки и технически ресурси. Въпреки всичко казано дотук името Premier остава относително безизвестно. Иначе свидетелство за качествената продукция на фирмата е сертификата за стандарта BS EN ISO 9001:2000. Още повече, че каските Premier са гарантирано 100% италиански, произведени в модерните заводи на компанията, разположени на площ от 5200 кв. метра в Галикано, Тоскана.

Всички модели на италианската марка отговарят на стандартите за безопасност Snell - вероятно завет от американското минало на маркатаq - европейският ЕСЕ, а някои модели и на британския ACU Gold. За сигурността допринасят още закопчаването от типа двоен D-ring. визьорът с дебелина 2.2 мм. Сред отличителните им черти са добрият външен дизайн, изцяло вадещият се интериор, специалната трислойна смес на корпуса (въглерод, арамид и Dyneema[1], заедно с епоксидна смола), двуканална вентилационна система с по три отвора на челото и тила при най-новите интегрални модели. Имаме също двуслоен EPS пълнеж с подобрена способност за абсорбиране на енергията от евентуален удар и визьор със стандартна дебелина 2.2 мм и система за бърза подмяна. Като се прибавят широкият избор от цветове и предимно семплите, но стилни графики, насреща ни стоят много качествени каски с кореспондиращ ценови параметър, естествено.

Официално не се се разпространяват в България, а и неофициално нещата изглежда стоят по същия начин.

[1] Dyneema е най-здравият материал. Изграден е от суперздрави полиетиленови нишки и предлага максимална якост, съчетана с ниско тегло. Dyneema е 15 пъти по-яка от висококачествената стомана и с 40% по-здрава от арамида.

Monza

Monza

Факти за Premier

Характеристики
материали
 » фибростъкло
-
 » кевлар
-
 » поликарбонати +
 » термопластична смола
+
 » въглеродни нишки
+
 » други
+
стандарти
 » DOT
-
 » ECE
+
 » Snell
+
 » други
±
детайли
 » разпространение у нас
-
 » цена
>

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

Avenger Evo

Avenger Evo

Angel

Angel

Dragon

Dragon

Dream Liner (flip-up)

Dream Liner (flip-up)

Touring 4

Touring 4

Vintage

Vintage

Ares

Ares

Predator

Predator

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio