Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Akuma

2467 прочита 01.11.2008 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Базирана в Сан Антонио, Тексас Akuma е сред младите фирми в бизнеса с мотоциклетни шлемове. Само преди няколко години тя е започнала своята дейност в един гараж, но бързо разцъфтява до сегашното си състояние. Успехът на тексаската фирма не е останал незабелязан, защото в момента тя вече е филиал на Integrated Helmet Technology Corporation, за която едва ли някой е чувал! Това, обаче, обяснява факта, че независимо от американската собственост върху компанията, производството й е изнесено в Китай.

V1 Ghost Rider

V1 Ghost Rider
В наши дни трудно ще се намери конкурентен производител, който да предложи толкова технологично напреднал продукт, какъвто са шлемовете на Akuma. Те разполагат с вградена презареждаща се електрическа система, патентована от американците с името SunshiftTM. В арсенала на техните каски влизат още фотохроматичен визьор, вградени LED светлини, единствени по рода си поръчкови графики и други от обичайните екстри. Към параметрите им се включват и сертификати за DOT и ECE 22.05, което е най-добрата комбинация от два стандарта. Въобще от Akuma стриктно следват своята визия за шлем от топ-качество на средна цена, който да разбуни духовете в бранша. Любопитно е, че до средата на 2007 г. компанията е пуснала на пазара само един модел - V1 Ghost Rider, който веднага е бил разпродаден и на настоящия етап се приемат предварителни заявки за следващата партида. Някои от щастливите собственици на този шлем твърдят, че освен всичко споменато дотук, той предлага изключително добра видимост, учудващо ефективна звукоизолация с оглед на големите канали за вентилация и цялостно суперкачествено изпълнение. По тегло технологичното чудо на Akuma се нарежда преди марки като Shoei, Arai и KBC. На този етап Akuma вече имат на пазара цели 5 модела, сред които остава и споменатия вече V1. Вървят спекулации, че тексаската фирма дублира дизайна на италианската марка Vemar и корейската Icon, а е-motocafe.net откри и доказателства за копиране от Marushin (виж моделите 777 Samura, от 2007 г., на Marushin и Samaraui, от 2008 г., на Akuma), без да ни е известно съществуването на някакво официално сътрудничество между двете марки. Този факт хвърля огромно петно върху иначе немалкото достойнства на американската продукция.

Stealth

Stealth

ФАКТИ ЗА AKUMA

Характеристики
 материали
 » фибростъкло+
 » кевлар+
 » поликарбонти-
 » смола-
 » въглеродни нишки
-
 » други смеси
+
 стандарти
 » DOT+
 » ECE+
 » Snell-
 » други-
 детайли
 » разпространение у нас
-
 » цена

Присъда

Параметър/Оценка
 1 
 2   3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
 

 
 
 
 
 
 

 » дизайн и ергономия
    
 
 
 
 
  
 » цвет. гама/графики        
  
 » ниво на сигурност         
 

Samaraui

Samaraui

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio