Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

За втора поредна година Балатонринг отпада от календара на MotoGP.

2078 прочита 19.03.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Усещането за deja-vu няма как да не се настани в мозъка, след като виждаме този епизод от унгарската сапунка, наречена Балатонринг, за втори път в разстояние на една календарна година. Следим доста отблизо сагата около новостроящата се писта и затова официалното изявление на Dorna и FIM, че трасето отново отпада от календара на MotoGP за сезон 2010, не е изненада. Подобно развитие на нещата се очерта на близкия хоризонт още в началото на седмицата, след като главния инвеститор по проекта - Унгарската Банка за Развитие - институция, зад която стои унгарската държава, се оттегли заедно с капитала си. Това нанесе съкрушителен удар на начинанието Балатонринг. Ето как ще станем свидетели на "План Б".

"План Б" означава, че в календара на MotoGP Балатонринг ще бъде заменена от четвърта испанска писта - Моторланд Арагон. Да, световния шампионат по мотоциклетизъм на писта заприличва все повече на испанския национален. Винете унгарците!

Окончателния вариант на календара очкавайте в близките дни. Даваме си още малко време, за да няма нови изненади.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio