Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Световният шампионат по мотокрос започва на "Горна Росица" навръх Великден.

3164 прочита 02.04.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net чрез Зорница Буковска

Най-доброто трасе по мотокрос в света - мотополигон "Горна Росица" край Севлиево - има честта да домакинства първия кръг от тазгодишния шампионат, класове MX1/MX2 и жени.

Сто и двадесет пилоти в трите класа ще се борят за първите златни отличия през 2010 година. Сред тях ще е и 15-годишният български мотокросист Петър Петров, част от италианския отбор SRS Honda. Със своя отбор той ще участва във всички кръгове на световния шампионат този сезон.

На мотополигон "Горна Росица" ще бъде открит и най-модерният медицински център към писта-домакин на кръг от световния шампионат. Той е оборудван в съответствие с медицинския правилник на Международната федерация по мотоциклетизъм.

Квалификациите започват още в събота, когато ще се проведе и старта при жените, а официалното откриване на Гранд При на България е насрочено за 10:30 в неделя.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio