Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Marushin

4226 прочита 01.11.2008 2Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Това е немско-японски производител на мотоциклетни шлемове - японски корени и самурайски традиции, подплатени с немски капитал. Едно неподражаемо явление само по себе си, което дава своето отражение върху продукцията на фирмата.

Историята на Marushin започва през 1958 г. Тогава ръководената от Уатанабе Шин компания започва производството на мотоциклетни шлемове. Визията за бизнес развитие на г-н Шин е оформена от неговия перфекционизъм, черта от характера на всеки японец, изразяващ се в строг контрол върху качеството и непоколебим стремеж към технологични иновации. Всъщност, това са добродетелите на възраждащата се след Втората Световна война японска икономика. Търговското название Marushin произлиза от първото име на Уатанабе, чийто превод означава „надежден и здрав".

Още от началото на своето съществуване Marushin е един от производителите пионери в бранша, които първи прилагат фибростъклото като материал за изработката на корпуса на своите шлемове. Впоследствие към края на шейсетте години заводите на компанията са разширени, за да посрещнат нарасналото потребителско търсене. Следващата стъпка на далновидните японци била да започнат близко сътрудничество с някои водещи състезателни отбори. Резултатът - от 1980 г. насам тази фирма от Страната на изгряващото слънце е истински еталон в средите на най-престижните международни моторни надпревари. Въпреки това днес, може би поради сменената собственост върху компанията - сега едноличен собственик и главен мениджър е г-н Улрих Холцхаузен, марката не е така добре позната на широката публика. Но немските капитали не променят специфичния японски дух, който по начало струи от каските на Marushin. Техният дизайн е модерен и много изчистен. По тегло продукцията на азиатците бие много от основните играчи на пазара, а за качеството и стила на графичното оформление могат да се изкажат безброй суперлативи. Ахилесовата пета на тези каски е, че отговарят само на ЕСЕ 22.05 стандарта за безопасност. Този факт донякъде се компенсира от средната цена. Нещо забележително, с оглед на безупречното немско-японско качество, което получавате.

777 Samura

777 Samura

ФАКТИ ЗА MARUSHIN

Характеристики
материали
 » фибростъкло
+
 » кевлар
-
 » поликарбонати -
 » смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » други смеси
-
стандарти
 » DOT
-
 » ECE
+
 » Snell
-
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
+
 » цена
=

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

TNT888NX Haguro

TNT888NX Haguro

Shinai Burner

Shinai Burner

999NX

999NX

XMOTO Squadron

XMOTO Squadron

Marushin wallpaper

Marushin wallpaper

Галерия

| 07.11.2008 | panter
Az karam s MARUSHIN 777 Samura i sam mnogo dovolen ot tazi kaska !
| 05.02.2009 | MANOLITO
Az karam s MARUSHIN 888 STAVA ZA KARANE,IMA O6TE KAKVO DA SE ZELAE.

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio