Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

За провала на Стоунър в Катар, нашите догадки и предположения.

1638 прочита 12.04.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
Защо соченият за фаворит Кейси Стоунър се провали на първото състезание от новия сезон в MotoGP? Не може да не си зададем този въпрос предвид трите поредни победи на младия австралиец на пистата Лосейл от предходните шампионати. Резултатът от квалификациите подсказваше много вероятен четвърти триумф за пилота на Ducati, който демонстрира отлично познаване на трасето в най-малки детайли. Това личи и от записките му по пистата, направени след петъчната тренировъчна сесия.
 
Според нас това показва големия професионализъм на Стоунър и неговата всеотдайност в преследването на крайния успех. Забелязахме, обаче, и липсата на забележка относно четвъртия завой, на който пилотът, в крайна сметка, сгреши фатално и падна от мотора, приключвайки участието си в надпреварата за Гранд При на Катар. Дали това означава, че Стоунър е подценил завоя или е надценил себе си? Първото е по-вероятно, макар предходните успехи на шампиона за 2007 година на тази писта да диктуват противоположното. Второто - Кейси да се е надценил - не звучи правдоподобно, познавайки неговия скромен характер.
 
В крайна сметка по-скоро бихме заложили, че малшансът изигра лоша шега на един от главните претенденти за титлата и наш любимец.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio