Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Край на спекулациите - Рали Дакар 2011 отново ще е в Чили и Аржентина.

2361 прочита 30.04.2010 0Коментара Добави коментар asphaltandrubber.com

Надеждите, че Рали Дакар ще се върне към своите корени в следващото си издание пропаднаха. Организаторите на прочутото състезание отново са избрали то да бъде в Южва Америка. Гостоприемни домакини на кервана за трета поредна година ще са Чили и Аржентина. Начална и крайна точка на маршрута, също като през 2009-та и 2010-та, ще е аржентинската столица Буенос Айрес.

Състезателният маршрут на Дакар 2011 вече е готов и в него не липсват новости. Той ще отведе участниците още по на север отпреди, до град Арика на пруанската граница. Това означава, че ще има повече дюни в пейзажа на ралито. Явно този път пустинята Атакама ще играе още по-голяма роля. Най-сполучливите отсечки от миналогодишното трасе са запазени.

Нововъведения има и извън маршрута на Дакар. Мотоциклетистите вече ще имат право да се възползват от GPS-навигацията само, за да се придвижват между междинните точки по състезателната дистанция, докато в специалните етапи няма да разполагат с друго освен пътната си книга и небето. Това ще даде огромно предимство на най-добрите в ориентацията, пилоти като Сирил Депре и Пал Андерс Улевалсетер, но ще затрудни максимално непрофесионалистите по-назад в колоната.

Тридесет и третото издание на най-великото рали ще се състои между 1-ви и 16-ти януари 2011 година.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio