Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

2009 година: 40% по-малко продажби на мотоциклети, 10% по-малко смъртни случай с мотоциклетисти.

1689 прочита 03.05.2010 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com
Ново статистическо проучване, направено от някоя си Асоциация за безопасност на мотоциклетния трафик в САЩ, показва точно това. В първите девет месеца на 2009 година са регистрирани 40% по-малко продажби на мотоциклети в световен мащаб, докато спадът в черната стастистика със смъртни случай на мотоциклетисти в Щатите за същия период е 10%. Какъв е изводът? "Продавайте по-малко мотори, спасете човешки живот!"
 
Разбира се, има много скрити причини, които обясняват подобен спад в смъртността сред моторджиите, но статистиката винаги позволява интерпретация по желание и затова никога не съм я харесвал като наука.
 
Трябва да се има предвид и, че данните за една година са далеч от това да бъдат тенденция и нещата може отново да поемат обратен курс още през 2010-та. Докато не видим подбни резултати и за тази година, ще смятаме, че всичко се дължи на икономическата криза. Както добре ни е известно, мотоциклетната индустрия беше сериозно засегната от нея.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio