Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Icon с нов подход при шлемовете.

1757 прочита 10.05.2010 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com

Известният производител на мотоциклетна екипировка Icon заложи на стилно иновативно решение при оформлението на поредното поколение шлемове от серията Airframe. Вариацията на модела е кръстена Construct съвсем не случайно. При нея Icon са заложили на пренебрегвания досега подход да оставят видима структурната плетка от, в случая, трикомпозитната смес на корпуса - въглеродни нишки/стъклопласт/Dyneema - само под прозрачен покривен слой. Това стилистично оформление придава на шлема триизмерна дълбочина и подчертава първичните текстури на структурата, което пък изважда на показ две обикновено взаимоизключващи се характеристики като здравина и лекота.

Допълнително подсилен е целият описан ефект и от контрастиращите детайли на вентилационната система, решени в матово черно. Цената на Icon Airframe Structure в САЩ е $295.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio