Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Клаудио Кастилиони - новият стар собственик на MV Agusta.

1588 прочита 08.08.2010 0Коментара Добави коментар thekneeslider.com

Harley-Davidson официално се разделиха с марката MV Agusta, след като на 6-ти август е била сключена сделка за нейната продажба на бившия й собственик и неин изпълнителен директор до 2008 година, когато американците я придобиха. Сега компанията се връща в италиански ръце в лицето на холдинга MV Agusta Motor Holding S.r.l., чийто собственик също е Кастилиони. 

Още през октомври миналата година HD обявиха MV Agusta за продан като част от новата корпоративна стратегия да се съсредоточат всички ресурси към марката Harley-Davidson. По същата линия през ноември 2009-та беше закрито и спортното подразделение на американците - дъщерната компания Buell. Както и да е. Феновете на MV Agusta трябва да са радостни от този развой на събитията, но историята свидетелства, че италианският мениджмънт не е особено сполучлив в чисто икономически аспект. Дано опитният Кастилиони опровергае скептицизма ни, но една нова препродажба на марката до две години, считано от днес например, не би трябвало да изненадва никой.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio