Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Северна Корея излиза на световния капиталистически пазар с мотоциклети комунистическо производство.

1871 прочита 22.08.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Pugang е държавно контролирано предприятие от КНДР, което, както се осведомихме, предлага своя собствена мотоциклетна продукция за износ. Става дума за цяла серия 125-кубикови мотоциклети с 5-тактов режим на работа и няколко четиритактови скутера с работен обем 100 кубически сантиметра. Всички те са с марката Pugang и ще се продават само зад граница наред с много други стоки, от козметични продукти до кораби, произведени в кумунистическата държава.

Водещото качество на севернокорейските двуколесни, ако въобще може да се определи като качество, е ниската им цена. КНДР предлага труда с най-ниска себестойност в цяла Азия, ето как се получава тази цена.

Любопитно в случая е и друго. Сред малкото страни, където Pugang има филиал фигурира и България. Дали това означава, че ще видим въпросните 5-тактови мотоциклети, направени по всички стандарти на най-твърдолинейния комунизъм, боже опази, не е сигурно. За всеки случай обаче трябва да ви предупредим, че всичко с произход Северна Корея практически олицетворява съдраните кожи от гърбовете на тамошното население. Колкото до безплатните образование и здравеопазване в замяна на послушното бедно съществуване, то те не са притрябвали на никой, който умира от глад, а по официални данни около 50% от севернокорейците страдат от болести, свързани с недохранването. Плюс това странната технология на задвижване с 5 такта, заложена в машините, и много други фактори като самото име на страната производител не вдъхват доверие в продукцията.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio