Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Новото Kawasaki ZX-10R най-сетне "лъсна" в целия си блясък.

2325 прочита 04.09.2010 0Коментара Добави коментар asphaltandrubber.com

През последните няколко месеца Kawasaki контролирано пускаха в електронното пространство отделни снимки и видео материали, посветени на новия им еднолитров супербайк. Ето, че най-накрая ZX-10R беше официално разкрит в новата си версия 2011, на която Зелените възлагат огромни надежди за увеличаване продажбите в най-конкурентния сегмент при мотоциклетите и дори нещо повече.

Както знаем Kawasaki прекратиха незапомнящото си присъствие в MotoGP с решение, взето още далеч преди да започне шампионата за 2009 година, в който участваха с една машина и под името Hayate Racing. Освен това Teem Green страда от слаби резултати и в Superbike сериите, факт, който с новия ZX-10R компанията ще се опита да промени. Той е проектиран специално за състезателната писта и това е първият път, когато Kawasaki разработват мотоциклет в състезателна версия преди да съществува негова цивилна такава. Оттам идват и високите очаквания за по-добри резултати на пистата.

Имаше спекулации около Kawasaki ZX-10R, че конфигурацията на цилиндрите ще бъде с по-голям наклон напред, според нов патент на производителя, но както изглежда разположението им е конвенционално. Все пак още липсват официални данни за техническите показатели на машината. Поне външният вид на супербайка е разкрит и дава индикации за нещо наистина по-различно, което ще ни предложат от Акаши. В дизайна има заемки от успешните конструкции на конкурентите Yamaha, Ducati и Honda, които са с далеч по-дълги традиции в състезателните среди.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio