Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Yamaha изправя Star Stryker срещу Honda Fury.

3942 прочита 04.09.2010 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com

В лицето на круизър подразделението си Star Motorcycle, Yamaha се опълчва на Honda за влияние в класа на "фалшивите" чопъри. Последните влязоха в него неотдавна с модела Fury и сега подгласникът в класацията "Най-голям производител на мотоциклети в света" вече се опитва да отнеме част от дела на конкурента си, обявявайки своя Star Stryker. С това серийно произвежданите чопъри стават два и битката между отколешните съперници започва на нов фронт и наравно.

Както Honda Fury, така и прикритата под друго име Yamaha предлагат сходен пакет - двуцилиндров, V-образен двигател с работен обем 1300 куб. см и замаскирано водно охлаждане, за да не се нарушава чопър-впечатлението. Докато рамата на хондата наподобява повече на класическите мотоциклети в този клас, то Star Stryker е по-масивен и впечатляващ като конструкция. Stryker е по-близо до нещо хибридно между чопър и круизър и вероятно затова би се харесал на по-широк кръг хора. Моделът на Honda пък залага повече на приликата с първоизточниците за неговото вдъхновение и апелира към малко по-консервативните феновете на къстъм мотоциклетите, каквито по правило са чопърите, било то и серийно произвеждани. Ако сте усетили сарказъм, не е било съвсем случайно.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio