Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Най-бързият еднолитров мотоциклет в света вече официално е Kawasaki ZX-10R.

3684 прочита 07.10.2010 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com


Kawasaki ZX-10R и всички детайли около него от няколко дни са известни на мотоциклетната общественост. Представената официална информация за новия суперспортен модел на Kawasaki показва, че краткото господство на прехваления BMW S1000RR в еднолитровия клас поне на теория свърши. Това е така, защото наследникът на семейство "Нинжда" е с 4 к.с. по-мощен и с 6 кг по-лек от конкурента си, от което следва по-доброто съотношение мощност-към-маса за кавазакито (0,99:1) в сравнение с S1000RR (0,95:1). Имаме и подчертано агресивна външност, ефект, този път постигнат без използването на трудносмилаеми форми в пресъздаването на предницата - визирам предишната версия на ZX-10R - или пък прилагането на кривогледия поглед, запазена марка на BMW. Все примери как чрез дизайна може да се предизвиква единствено умопомрачение.

Ако това не е достатъчно ZX-10R може да се похвали още, че е първият мотоциклет със системи за електронна подкрепа - тракшън контрол и ABS - служещи му не само с обичайните си функции, а по начин, който облагодетелства неговата бързина. Добавете и дребни удоволствия като регулируеми степенки и разни други, присъщи по презумпция само на скъпите европейски машини, и ето едно кавазаки, което най-накрая може да се окаже нещо повече от морален победител в силно конкурентния еднолитров клас. Досега Зелените няколкократно са били обявявани за "морални победители", а нерядко не са получавали дори това утешително признание. Най-боеспособната "Нинджа", която сме виждали досега обаче е тук и трябва да е мотоциклетът, който ще направи разликата за Kawasaki, поне този път. Динамиката в индустрията и темпът, с който се развиват технологиите днес, от друга страна, едва ли ще позволят статуквото да се задържи непроменено дълго време. Всичко е в настоящия миг, а в него властва новият "Kingkawa". 

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio