Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Цялата гама на KTM за 2011 година изтече две седмици преди официалната си премиера

3909 прочита 31.10.2010 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com

Всички нови модели на австрийския мотоциклетен производител KTM "изтекоха" в електронното пространство цели две седмици преди да бъдат официално представени в рамките на тазгодишното издание на EICMA. Общо взето наистина нов в гамата на KTM е само моделът 350 EXC-F Factory, който се явява хард-кор ендуро предложението на компанията. Освен него има подобрения и/или нови цветове и за някои други от представителите на австрийската марка:

KTM 350 EXC-F Factory

KTM 350 EXC-F Factory

KTM спечелиха много състезания по мотокрос през 2010 година с модела 350 SX-F и с базирания на него EXC-F Factory ще търси пренасянето на тези успехи и в ендуро средите. Двигателят на новия мотоциклет ще е абсолютно същия като на кросовия му предтеча и, евентуално, освен фара при ендурото и един-двата килограма повече като тегло, няма да има други различия двата оф-роуд модела. KTM 350 EXC-F Factory ще е заводски състезателен мотоциклет и засега няма да влиза в серийно производство.

KTM 125 Duke

KTM 125 Duke

Предложението на KTM за начинаещи мотористи всъщност вече дебютира официално в рамките на изложението Intermot преди половин месец. Смята се, че малкият Duke се произвежда от индийските партньори на KTM Bajaj Auto, за да се държат ниски производствените разходи. Четиритактовият му двигател произвежда 15 к.с. мощност, а целият мотоциклет тежи едва 125 кг с пълен резервоар.

KTM RC8 R

KTM RC8 R

Една от големите новини на предстоящото издание на EICMA - нов колянов вал, усъвършенствана система за подаване на горивото и ново запалване с две свещи при пистовата фурия RC8 R. Всичко това увеличава мощността на мотоциклета от предишните 168 до сегашните 175 к.с. С други думи оплакванията на хората относно този модел са били взети под внимание, колкото и незначителни да са били те в действителност. Реално погледнато подобна разлика в конските сили е (почти) невъзможно да се усети при цивилна употреба на мотоциклета, може би само на писта и с включен хронометър. Друго обаче може да се забележи - по-малкия разход на гориво и произтичащото от него намалено количество вредни емисии.

KTM 990 SMT ABS

KTM 990 SMT ABS

Познатото практично супермото на KTM, но вече с антиблокировъчна система на спирачките. Този модел също бе показан по-рано на Intermot.

KTM 990 Adventure Dakar

KTM 990 Adventure Dakar

Това е специална версия на култовия модел Adventure. Освен уникалната синьо-оранжева цветова схема с логото на рали Дакар тук имаме още велурена седалка, предпазни скоби за двигателя като стандартно оборудване и ABS. В комбинация с двигателя от KTM 990 Adventure R - 115 к.с. - и цена близка до тази на стандартния модел KTM 990 Adventure, то версията Dakar се очаква да е истинско попадение.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio