Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Освен по MST-01 Motus Motorcycles работят и по втори мотоциклет, озаглавен MST-R

3105 прочита 30.11.2010 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com

Истина е. Докато вълнуващи новини липсват от Голямата четворка или пък Harley-Davidson, то младата американска компания Motus Motorcycles радва с точно такива. Знаеше се, че Motus работят усилено по първия си мотоциклет - 1645-кубиковият спортен турър MST-01 - но сега вече е потвърдена информацията и, че паралелно с това се разработва втори по-лек, по-бърз и въобще по-спортен модел, кръстен MST-R. Той е грубо базиран на баткото MST.

Ситуираният в щата Алабама производител съществува като юридическо лице от малко повече от една година, но се е захванал да прави изцяло нов собствен мотоциклет с двигател, основан на същия принцип що се касаят собствеността върху него и новостта му. Всъщност това е най-хубавата част - нещо наистина ново действително се случва в мотоциклетната индустрия и, в конкретния случай, то е в лицето на Motus Motorcycles.

Разкритият вече MST-R ще се задвижва от по-малък вариант на компактния V4 агрегат, който вдъхва живот на MST-01. Навярно става дума за не по-малко от 1000 куб. см, но това са само догадки. Понастоящем действащи прототипи на двата модела на американците са в завършващ стадий на производство и предстоят официални пътни тестове, насрочени за януари 2011 година. 

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio