Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Royal Enfield Fury: само за Великобритания

1835 прочита 06.12.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

На приключилото вчера Carole Nash Motorcycle Live Show в Бирмингам, Великобритания, се състоя един особено забележителен дебют - този на Royal Enfield Fury, мотоциклет, вдъхновен от състезателната писта. Той е базиран на модела Electra EFI, но със значителни за индийския производител новости в дизайна и изпълнението като цяло.

Fury е първият мотоциклет на Royal Enfield от 40 години насам, който има две ауспухни тръби, по една от всяка страна. Благодарение на това познатият от другите модели на марката 499-кубиков двигател, развиващ 28 к.с. (при 5250 об/мин.), диша много по-спокойно и придобива повече характер с новия си отличителен звук. Изцяло променена е задницата на мотора, като сега тя има подчертано спортно излъчване, подсилено от единичната седалка, която успешно репликира състезателните от не най-близкото минало. Фарът и двата чифта мигачи са хромирани, а неприятната изненада в пакета е дигиталният панел на контролно-измервателните уреди. Къде е класическото в това?

Това, което евентуално не знаете обаче, защото дотук информацията не беше съвсем нова, е че по начало моделът на Royal Enfield Fury, поне като име, е разработен през 1959 година за американския пазар, докато тази му версия 2011 ще е предназначена само за Великобритания. 

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio