Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

KTM Duke с 250/300-кубикова версия след още година и половина

2648 прочита 06.12.2010 0Коментара Добави коментар asphaltandrubber.com

Едва появило се на бял свят бебето Duke (125 куб. см) вече очаква по-голямата си 250/300-кубикова версия. От KTM обявиха, че мислят по въпроса съвсем сериозно, но ще изчакат да минат 18 месеца от дебюта на Duke 125, за да преценят как се приема модела като концепция въобще, преди да лансират негов по-мощен вариант. Още не е решено дали той ще бъде с обем на двигателя 250 куб. см или пък 300, но при всички положения едно от двете числа ще е вярното. 

Основната причина, навела австрийската компания на идеята за подобен ход е желанието малкият Duke да се утвърди на американския пазар, където обаче 125 кубика са твърде недостатъчни за да впечатлят дори младите начинаещи ездачи. Решението на този проблем KTM и партньорите им Bajaj Auto виждат именно в пускането на малко по-потентен Duke, като за американци. Разбира се, производителят дава обяснение и, че иска да предостави на клиентите си, закупили Duke 125, визира се основно европейския сегмент, логична следваща стъпка в израстването им като мотоциклетисти. Откровено нелепо. Кой минава от 125-кубиков първи мотор на 250-кубиков втори? Буквално никой - ето кой. Стремежът да се прикрие явния икономически интерес от утвърждаването на американския пазар, в което (икономическия интерес) няма нищо нередно, прозира в това обяснение, а остават по-малко от година и половина... Дали ще е 250 или 300 куб. см този нов малко по-голям малък Duke, това е въпросът.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio