Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Никой бъдещ мотоциклет няма да носи името Buell

2260 прочита 12.12.2010 0Коментара Добави коментар thekneeslider.com

Колкото и да е жалко, след 21-ви декември 2010 година повече няма да има нови мотоциклети, носещи името Buell. Това разкри лично Ерик Бюъл в интервю за януарския брой на списание Motorcyclist. Там той говори в детайли и за случващото се около него откакто Harley-Davidson официално закриха дъщерната си компания, която пак Бюъл ръководеше. Всъщност той не само я ръководеше, той беше тази компания. 

И така, след малко повече от седмица се слага край на родословното дърво на мотоциклетите Buell, като последните вписани модели там са независимите разработки на Бюъл и екипът му за състезателни модели, предназначени строго за професионална пистова употреба. Те придобиха името на своя създател, защото видяха бял свят в условията на валидно лицензионно споразумение върху правата за името, което изтича на 21-ви декември тази година. Harley-Davidson са сключили това едногодишно споразумение, за да могат по-успешно да допродадат наличните бройки от вече несъществуващата моделна гама на Buell. След това - край. Знам, че е като да обявиш мъртвец за мъртъв, но трябва да го кажа още веднъж - HD затриха най-доброто, което имаха. Амин.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio