Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Пиер Тербланш се премести от Ducati в Norton

2911 прочита 30.01.2011 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Знаменитият италиански мотоциклетен дизайнер с френско име и действителна родина ЮАР смени Италия и работата си в Ducati за нововъзкръсналата и многообещаваща британска марка Norton, базирана в Донингтън. Този трансфер, ако може да се нарече така, стана реалност само преди няколко дни, когато Тербланш пристигна в Донингтън, за да си търси имот под наем там и да започне новата си работа най-вече.

Амбициозният бос на Norton Стюарт Гарнър е предложил на дизайнера единственото нещо, което Piaggio Group, собствениците на Ducati, не могат да му дадат - предизвикателство, старт с подхода на "белия лист" и пълната несигурност на едно подобно начинание. В същото време името Norton означава толкова много в мотоциклетния свят, че поетата отговорност определено ще тежи доста на италианеца. Всъщност това ще внесе нужната доза стимулиращо напрежение към неговата работа, също като при Ducati, където той, не без малко съдействие от Масимо Тамбурини тук и там, създаде моделите Supermono, 999, Multistrada и Hypermotard, с които оформи модерното лице на марката от Болоня.

От Тербланш се очаква да създаде нови, съвременно изглеждащи модели, съобразени с имиджа на британската легенда Norton, целящи да върнат старата слава на компанията. Тази новина дойде в момент, когато тръгнаха и нови спекулации около все по-вероятното участие на Norton в MotoGP през сезон 2012. Дори бяха публикувани официални снимки на проекта за нов V4 1000cc двигател, с който британците ще гарантират включването си в шампионата. Агрегатът се разработва с ясната перспектива за очакваните промени в правилата през 2012 година и факта, че при никакви обстоятелства не може да се използва в сегашния формат с 800-кубиков работен обем на двигателите, наложен в MotoGP.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio