Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

EBR 1190RS и завръщането на Ерик Бюъл

2104 прочита 18.02.2011 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Днес (18.02.11г.) беше официалният дебют на новия спортен мотоциклет на Америка - EBR 1190RS. Така продължава продуктивната кариера на Ерик Бюъл, защото EBR 1190RS, където EBR стои за Eric Buell Racing, е неговият пореден принос за, по всичко изглежда, намиращата се в подем американка мотоциклетна индустрия.

EBR 1190RS е базиран на състезателния модел EBR 1190RR, с който отборът на Ерик Бюъл участва в AMA Superbike сериите. Моделът RR развива 185 к.с. мощност на задното колело, а цивилната му версия RS се осланя много близко на него и, следоватлено, двете машини ще имат сходни показатели по редица параметри. Всъщност пълното име на новия модел е EBR 1190RS Carbon Edition, което подсказва от какъв материал е изработен и допринася за цялата му ексклузивност. Колелата на RS пък са магнезиеви и допълнително намаляват общото тегло на мотоциклета. Двигателят е с работен обем 1190 куб. см, дело на Rotax, които го доставят на Ерик Бюъл като 1125-кубиков, а той и екипът му после го преправят до първо цитирания обем. 

По външност EBR 1190RS много напомня на "старите" Buell-и с вида на рамата и разположеното в нея гориво, дизайна на колелата и емблематичния преден спирачен диск.

Цената на новата американска двуколесна състезателна гордост най-вероятно ще е $40 000, а като начало не повече от 100 бройки на мотоциклета ще бъдат произведени. Причината за тази силно ограничена бройка е, че Ерик Бюъл е малко или повече ренегат в момента, действа буквално сам и не може да си позволи финансирането на нещо по-мащабно. Целта е с изключителния EBR 1190RS да се наберат спонсори за бъдещото производство на по-кротка и позволима за простолюдието версия на EBR 1190RS и, в крайна сметка, да са осигури просъществуването на Eric Buell Racing.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio