Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Настъпването на мотоциклетите с двойно задвижване

3569 прочита 02.03.2011 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Американската компания Christini планира в най-скоро време да лансира едни от първите в света мотоциклети с двойно предаване. Става дума за два модела - Christini AWD 450, който ще е с четиритактов режим на работа и базова цена $6895, и двутактовият Christini AWD 300, оценен на нескромните $8995. Въпросните мотоциклети са кросови и техни предпроизводствени прототипи вече се състезават успешно в редица по-нископрофилни оф-роуд надпревари. Серийните версии на Christini AWD 450 и 300 ще бъдат сглобявани единствено в главния завод на производителя във Филаделфия, щата Пенсилвания.

Рамата, двата различни двигателя и най-вече революционната AWD технология, която е причина за вълнението ни, са дело на Christini. Останалите части за пълното комплектоване на готовите образци на двойнозадвижваните мотоциклети пък ще се доставят само от водещи в областта си производители. Ето как тези два нови кросови мотора може да се окажат силно конкурентноспособни, особено ако AWD концепцията на Стив Кристини сработи както трябва. Всичко необходимо за успеха й изглежда налице към момента, остава само да чакаме настъпването на мотоциклетите с двойно задвижване. Настъпване, защото напоследък се появиха слухове и за няколко други подобни разработки в напреднал стадий на развитие, а в Интернет могат да се срещнат още повече прототипи, изградени около същата идея. Може би това ще е новата водеща тенденция при двуколесните, нещо, за което аз лично, а вярвам също и мнозина от вас, многократно сме си мислили по-рано.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio