Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Показаха Motus MST-01 - първият американски спортен турър

2385 прочита 05.03.2011 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Обединените усилия на Motus Motorcycles и Pratt and Miller дадоха на Америка първият й спортен турър. Така се класифицира Motus MST-01, дебютният модел на едноименната млада компания. Отдалеч следяхме развитието на този проект, още от създаването на Motus Motorcycles. Показахме ви предварителни скици на бъдещия мотоциклет, после и компютърно създадени негови изображения, за да се стигне до крайния, действителния вид на машината, който виждаме сега. Разликите не са малки и това е нормално, но като че ли началният дизайн е изгубил доста от визуалния си апел в процеса на изграждане.

MST-01 все пак си остава изключително ценна придобивка за мотоциклетната индустрия, особено в тези кризисни времена. Не е лесно за новопоявила се малка компания да премине през всички трудности около създаването на един изцяло нов мотоциклет. Всичко по шасито, включително и резервоара, е направено от въглеродни нишки; двигателят е 4-цилиндров V-образен с работен обем 1650 куб. см; агрегатът се допълва от 6-степенна скоростна кутия.

Не може да се отрече също и, че първият американски спортен турър изглежда доста цивилизовано, а с тази кръстосана тръбна рама - дори по европейски аристократично. Независимо от това той със сигурност притежава немалко типични за мотоциклетите, идващи от Новия свят, характеристики. Така и трябва да бъде.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio