Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете ScorpionExo

2640 прочита 20.11.2008 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Историята на този производител е особено любопитна. Фирмата е сред младите в бранша и е основана от двама приятели американци. По своята същност тя и до днес е американска, но с много силно изразена азиатска връзка. Щаб-квартирата на компанията се намира в Лейк Форест, южна Калифорния, докато през 2002 г. производствените мощности са преместени в Китай. Новата фабрика на ScorpionExo е с площ от приблизително 247 000 кв.м. В нея работят едни измежду най-опитните инженери, чийто общ стаж в сферата на проектирането и създаването на мотоциклетни шлемове е над 178 години. О, и... собствеността върху фирмата сега е южнокорейска.

В общи линии каските с марка ScorpionExo са олицетворение на засилващата се глобализация в световната икономика, което в случая дава отлични плодове. Продукцията на фирмата е все по-търсена, особено на севрноамериканския пазар и с признато качество, което идва на много изгодна средна цена. Материалите за направа на шлемовете най-често са подсилен с кевлар стъклопласт, разновидни поликарбонатни смеси и смоли. Дизайнът на цялата продуктова линия е доста сполучлив. Отличителните й белези включват - отлична вентилация, изцяло вадещ се интериор, много добро графично оформление, високо равнище на безопасност (DOT и/или Snell/ЕСЕ22.05), много над средното ниво, що се отнася до качеството на изработка. Единствените възражения се отнасят до завишеното ниво на шум и затруднената смяна на визьора при някои модели, въпреки наличието на специална система за бързото извършване на тази операция. При по-новите модели тя е усъвършенствана. Заслужава отбелязване също и фактът, че фирмата предлага шлемове от всички възможни видове. Отскоро в каталога на ScorpionExo присъства флип-ъп модел - т.е. с вдигащ се подбрадник - Exo-900 Air.

Най-добрите новини са за накрая - шлемовете Scorpion вече се разпространяват и в България.

EXO-1000 Apollo

EXO-1000 Apollo

Един от последните технологични пробиви при мотоциклетните шлемове е приложената за пръв път в модела на Scorpion EXO-1000 Apollo система HelmetPump®. Тя позволява персонална настройка на размера и нивото на комфорт, чрез малка помпа в предните странични елементи на интериора.

ScorpionExo не присъства на българския пазар за мотоциклетна екипировка.

EXO-400 Dogfight

EXO-400 Dogfight

ФАКТИ ЗА ScorpionEXO

Характеристики
 материали
 » фибростъкло+
 » кевлар+
 » поликарбонти+
 » смола+
 » въглеродни нишки
-
 » други смеси
+
 стандарти
 » DOT+
 » ECE±
 » Snell+
 » други-
 детайли
 » разпространение у нас
+
 » цена=

Присъда

Параметър/Оценка
 1 
 2   3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
 

 
 
 
 
 
 

 » дизайн и ергономия
    
 
 
 
 
  
 » цвет. гама/графики        
  
 » ниво на сигурност           

EXO-750 Vintage

EXO-750 Vintage

EXO-900 Air (флип-ъп)

EXO-900 Air (флип-ъп)

EXO-200TT

EXO-200TT

EXO VX-14 Patriot

EXO VX-14 Patriot

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio