Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Yamaha MT-OS

2729 прочита 20.11.2008 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

Концептуалният модел на Ямаха MT-OS е разработен през 2005 година и представен за първи път пред широка аудитория на Paris Motor Show същата  година. Той се ражда в отговор на възторжената реакция, която друг модел на японската марка - MT-01 - предизвиква в мотоциклетните среди. Именно мощният роудстър, на свой ред дебютирал като прототип на Tokyo Motor Show през 1999 година, служи за основа на футуристичната концепция за MT-OS. Това е и олицетворение на алтернативната посока в мотоциклетостроенето, която Ямаха следва с продължаването на фундаменталната философия MT.

Инженерите на японската фирма са търсели начин как да направят стандартния MT-01 по-бърз и авангарден, като същевременно запазят най-ценните характеристики на модела, породил такъв шумен отзвук - усещането за огромен въртящ момент и неговия модерен индустриален вид. За целта дизайнерският екип е направил значителни промени, в стилистично отношение, по шасито на мотора. Запазен е непроменен мощният 1670-кубиков двуцилиндров V-образен двигател с въздушно охлаждане.

MT-OS се отличава със спортния си нрав, имплантиран в дизайна чрез обтекателя за защита от вятъра, префасонирания и по-голям горивен резервоар, задното окачване с моношарнир и изнесени под седалката ауспуси. В комбинация тези характеристики правят машината по-лека и допринасят към пулсиращото усещане за скорост. По-широката задна джанта и големите въздуховоди, снабдяващи масивния V-образен звяр с нужната доза О2 пък предават мускулест вид на прототипа, така присъщ и на неговия предшественик.

Крайният резултат е този нов концептуален модел, който успява да превъплъти мощта на MT-01 и да заплени с дизайн от бъдещето.

Детайли

Детайли
 Марка Yamaha
 Модел MT-OS
 Година на проекта
 2005
 Година на влизане в производство
 -
 Двигател 1670 cc V-образен с възд. охлаждане

Всички прилики с MT-01 не са случайни

Всички прилики с MT-01 не са...

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio