Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Хибриден прототип от Сузуки: Crosscage

2164 прочита 05.12.2008 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 


27 октомври 2007 година, Токио Мотор Шоу - датата и сцената на дебюта за радикалния прототип Crosscage. Това е една от най-смелите концептуални разработки, които могат да се видят в така или иначе все по-авангардния мотоциклетен сектор. Crosscage е електрически мотоциклет, задвижван от горивна клетка с водород - вероятно в сгъстено газообразно състояние, с едностранно окачване на задното и предното колело. Високотехнологичното творение на Сузуки дори е обуто в специално проектирани за него гуми Бриджстоун, които допълват необикновените мозаични спирачни дискове.

В Crosscage Сузуки използват технологията за горивни клетки на Intelligent Energy, създателите на друг хибриден модел - ENV. Водородната клетка е поместена точно при пресечната точка на двете тръби от Х-образната рама. Последната едновременно предпазва клетката и дава името на модела. Обичайното място на резервоара при конвенционалните модели тук остава свободно, за да бъде заето от литиево-йонните батерии на електромотора. Crosscage е олицетворение на това как външния вид на мотоциклета ще се променя в близко бъдеще.

Двата моноамортисьора са другия фокусен елемент в ексцентричния прототип на Сузуки. Докато моношарнирът на задното окачване не е нещо необичайно, то единичната вилка отпред приковава вниманието. В комбинация двата моноамортисьора  превръщат десния профил на мотоциклета в негова фото-визитка. Наистина е трудно да откъснеш поглед от щрихите на футуристичния спортен силует. И въпреки облика си Crosscage не е предрешен GSXR. Скоростомерът е разграфен само до 100 км/ч, което веднага извиква спомена, че става дума за експериментален хибрид, евентуално насочен към по-осъзнатите спрямо опазването на природата мотоциклетисти.

С прототипа Crosscage Сузуки отправят дързък поглед в бъдещето, изследвайки потенциалното приложение на хибридните технологии при двуколесните. Същевременно те заявяват готовност за експлоатацията на нови ниши. Обнадеждаващ е фактът, че Сузуки най-често от всички превръщат своите концепции в реалност, макар и често с големи несполучливи изменения - за референция може да послужи моделът B-King.

Детайли

Детайли
 Марка Suzuki
 Модел Crosscage
 Година на проекта
 2007
 Година на влизане в производство
 -
 Двигател

 електромотор и водородна горивна клетка

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio