Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Рали Дакар 2009… в Южна Америка.

2358 прочита 06.12.2008 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
Най-голямото рали от световния състезателен календар – Дакар 2009 – обръща нова страница в своята история с „откриването” на Южна Америка. Юбилейното 30-то рали Дакар ще се проведе на територията на Аржентина и Чили. Така ралито, освен че изоставя изконните маршрути в Европа и Африка, за първи път ще се състои южно от екватора (ако не се брои 1992), където лятото ще е в разгара си през дните на надпреварата. Стартът е насрочен за 3-ти януари в аржентинската столица, а финалът отново ще бъде в Буенос Айрес на 18-ти януари. Участниците ще се борят с близо 6000 км непознат терен в 15 етапа, като почивният ден ще намери кервана на рали Дакар в чилийския град Валпарайсо. Причините за изместването на състезанието от Африка в Южна Америка са свързани с нестабилната политическа обстановка в Западна Африка и директната заплаха за сигурността на участниците в Мавритания и Мали, откъдето минава традиционния маршрут на ралито.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio