Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Представяне

BMW F800GS

3675 прочита 08.12.2008 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net


Новият BMW F800GS е неудържим. Редовият двуцилиндров двигател е истинско произведение на изкуството - 85 к.с., които осигуряват чудовищна мощ. Моторът е невероятно повратлив, а тежестта за обуздаване е сведена до само 207 кг (с пълен резервоар).

С модела F800GS БМВ не само разширяват продуктовата си гама, но също представят един достоен наследник на много успешния едноцилиндров F650GS отпреди няколко години. Новият приключенски-турър изглежда енергичен и способен на оф-роуд подвизи, дори когато е паркиран и в покой. Няколко са издайническите сигнали за това: високото ниво на стабилност, комбинирано с отзивчивостта на кормилния механизъм плюс дългия ход на окачването. Баварецът гарантира забавление, независимо от характера на терена, и издръжливост при дълги преходи - обещания, обезпечени от здравото шаси, впечатляващото представяне на двигателя и безупречното качество на изработка.


Двигателят с два паралелно разположени цилиндъра и капацитет от 798 куб. см е взет от добре познатата серия F800. Като оставим това настрана F800GS е модел със своя собствена идентичност. Съвсем нова рама, както и ново окачване с пружинни амортисьори са сред елементите, които ще задоволят и най-капризните ендуро-ездачи. Ремъчното задвижване и единичната вилка на задното окачване сега са заменени от верижно задвижване и много стабилен двоен алуминиев профил отзад. Тези промени предлагат огромни предимства при оф-роуд каране в частност. GS, обаче, е в стихията си както извън пътя, така и на него. Той съчетава превъзходни оф-роуд характеристики с не по-лоши шосейни и туринг възможности.

Докато висококапацитетните ендуро модели често достигат предела на своите възможности там, където ограниченията на дизайна им и голямото тегло дърпат чертата, то тази машина от средния клас е практически неудържима. Цялостния пакет включва уникален баланс между мощност и тегло, намален разход на гориво, отличен комфорт на седалката за ездача и пътника, а също така редица характеристики за повишаване на безопасността. При желание моторът може да бъде следпроизводствено оборудван с двуканален ABS. В допълнение е и типичният за немската марка богат набор от аксесоари. Още повече - специално шарнирно съединение, което се явява революция в стандартния мотоциклетен дизайн, прави така, че вибрациите от работата на двата цилиндъра да се свеждат до минимум.

В заключение...

В заключение...
F800GS доближава двата свята – на шосейния и ендуро мотоциклетизма – до степен, която не е била постигана преди. Той дава максималната възможна свобода по отношение спектъра на своето приложение. Освен това БМВ са поставили на динамичния приключенски-турър много атрактивна цена, превръщайки го в истинска придобивка за пазара в този сегмент.

Taбл.1 Детайли ( на снимката BMW F800GS)

Модел BMW F800GS
Размери 2320 x 945 х 1915 мм
Височина на седалката 880 мм (може да се настройва)
Сухо тегло 178 кг - 185 кг
Препор. макс скорост ≈200 км/ч
Двигател Двуцилиндров четиритактов с водно охлаждане; 4 клапана на цилиндър
Капацитет 798 сс
Мощност 85 к.с. при 7500 об/мин.
Карбуратор Безкарбураторно дигитално впръскване на горивото (BMS-K)
Съединител Многодисков механичен в маслена баня
Въртящ момент 83.00 Nm при 5750 об/мин.
Запалване Електрическо
Скоростна кутия 6-степенна
Резервоар (капацитет) 16 литра
Предно окачване 45 мм обърната вилка с ход 230 мм
Задно окачване Двустранна алуминиева вилка с ход 215 мм
Колела Отпред: 90/90-21 / Отзад: 150/70-17
Цветова гама Жълто-черно / Сиво-черно
Цена Около 18 000 лв.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio