Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Amisano Gino Valenza – "докторският" избор за шлем

4863 прочита 16.12.2008 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
AGV е една от най-реномираните и качествени марки за мотоциклетни шлемове. Не случайно компанията е включена в престижната класация „Best Brands Of The World”.
 
Началото е поставено през 1947 г., когато италианската фирма отворила фабрика за кожени седалки. Само година по-късно AGV започва производството на мотоциклетни шлемове. Още тогава италианците жънат небивал търговски успех и се включват като ексклузивен доставчик в някои официални надпревари. Тази марка носи отговорност и за една-две революции в производството на шлемове – първият 100% направен от фибростъкло шлем е AGV. 
 
През 1985 г. Нелсън Пикет се състезава във Формула 1 с каска на Amisano Gino Valenza. Както се досещате, това е пълното наименование на производителя. Десетилетие по-късно стартира блестящата кариера на Валентино Роси. Той избира именно AGV и до днес е верен на марката. Не ни остава друго освен да се доверим на докторските съображения за този избор.
 
През 2002 г. AGV става част от крупна мултинационална търговска групировка с преобладаващо белгийско участие, която по това време вече притежава марката LAZER. IMAG Group ведно с AGV, MDS и LAZER днес са четвъртият по големина производител на спортни шлемове в световен мащаб. За огромно наше щастие се разпространяват и в родната България. Сертифицирани са най-малко по два стандарта (DOT и Snell или DOT и BSI). Цената на тази качествена защитна екипировка варира от средна до висока.


GP Tech Dream

GP Tech Dream

ФАКТИ ЗА AGV

Характеристики
материали
 » фибростъкло
+
 » кевлар
+
 » поликарбонати -
 » смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » други смеси
-
стандарти
 » DOT
+
 » ECE
-
 » Snell
+
 » други
+
детайли
 » разпространение у нас
+
 » цена
 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

K Series Rossi MotoGP

K Series Rossi MotoGP

AX6

AX6

Planet Stripes Dark

Planet Stripes Dark

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio